Piaci Panoráma. 20 május 2016

I. A piac fókuszában:

 

A ma reggel kereskedelmi időszakban a hangsúly a spekuláción volt, hogy a Fed növelheti a kamatlábat júniusban. Az USA-dollárt érintette ez a spekuláció. A New York Fed Elnök William Dudley azt mondta csütörtökön, hogy helyénvaló lenne egy kamatláb emelés júniusban, vagy júliusban, ha az amerikai gazdaság továbbra is javul a gyenge első negyedév után.  Azt is mondta, hogy nem hiszi, hogy Nagy-Britannia Európai Uniós tagsági népszavazása hatással lenne a Fed kamatláb határozatára.  

Fő esemény ma a kanadai kiskereskedelmi értékesítés és a fogyasztóiár-infláció adatok (12:30 GMT) és az USA már meglévő otthonok értékesítési adata (14:00 GMT) kiadása lesz.

 

II. A piac vezető hírei:

 

•              A Moody's Befektetői Szolgáltató mondta szerdán, hogy a a feltörekvő gazdaságok lassulása, amit az alacsonyabb alacsony nyersanyagárak és a gyenge kiviteli kereslet vezérel, továbbra is mérlegeli a globális növekedést. " A globális helyreállás tovább gyengült és a kilátás az egész országban továbbra is egyenetlen és főleg gyengébb mint az utóbbi két évtizedben," mondta a Moody's egy társult ügyvezető igazgatója Elena Duggar. " Globális kereskedelem visszafogott marad, míg a feltörekvő piacok begyűrűző hatásainak sokkja globálisan jelentősen megnövekedett a pénzügyi piacokon," tette hozzá. Az Ügynökség 2.3%-ról visszaminősítette az usa 2016-os növekedési előrejelzését 2,0 %-ra, a gyenge első negyedév miatt. A Moody's arra számít hogy a Fed a kamat mértékét idén két alkalommal emeli.

 

•              A Richmond Fed Elnök Jeffrey Lacker egy interjúban azt mondta a Bloomberg Radionak csütörtökön, hogy a piacok márciusban és áprilisban félreértették a Fed-et. "Az én értelmezésem az, hogy a piacok rossz jelet vettek tőlünk felfüggesztve márciusban és áprilisban," mondta. Lacker rámutatott arra, hogy indokolt lenne egy kamatláb emelés júniusban, hozzátéve, hogy a brit EU-s tagsági referendum várhatna júliusig mielőtt emelik a kamatot. Lacker nem szavazati tagja a szövetségi nyílt piaci Bizottságnak (FOMC) ebben az évben.

 

•              A New York Fed Elnök William Dudley azt mondta csütörtökön, hogy helyénvaló lenne egy kamatláb emelés júniusban, vagy júliusban, ha az amerikai gazdaság továbbra is javul a gyenge első negyedév után. A New York Fed elnök megjegyezte, hogy a bér nyomás felugrott. Azt is mondta, hogy nem hiszi, hogy Nagy-Britannia Európai Uniós tagsági népszavazása hatással lenne a Fed kamatláb határozatára.  Dudley a Federal Open Market Bizottság (FOMC) szavazati tagja.

 

•              A Bank of Japan (BoJ) Kormányzó Haruhiko Kuroda azt mondta csütörtökön, hogy a központi bank kész volt további ösztönző intézkedéseket tenni, ha fennállt a veszélye a 2 %-os inflációs cél elérésének. " Ha a piacok mozognak, legyen az árfolyam, vagy valami más, amik veszélyeztetik az irányár elérését, nem fogunk habozni, hogy további monetáris lazítási lépéseket tegyünk," mondta.

 

•              A Bank of England (BoE) Monetáris politikai Bizottság (MPC) tagja Gertjan Vlieghe egy beszédében azt mondta csütörtökön, hogy további ösztönző intézkedésekre lehet szükség ha az Egyesült Királyság nem áll vissza Nagy-Britannia EU-s tagsága népszavazása után. Hozzátette, hogy magasabb inflációs cél vagy helikopter pénzt nem voltak opciók. Vlieghe rámutatott, hogy az Egyesült Királyságban a gazdasági növekedés 2014-től lelassult.

 

•              A Conference Board csütörtökön megjelentette az usa gazdasági vezető indexet (LEI). A gazdasági vezető index 0,6 %-kal nőtt áprilisban, meghaladva a 0,4 %-os növekedési várakozásokat. Az egybeeső gazdasági index 0,3 %-kal felmászott áprilisban. "Az U.S. LEI áprilisban jelentősen felugrott az összes komponenssel kivéve a fogyasztói elvárásokat hozzájárulva a fellendüléshez az alapvetően lapos első negyedévétől. A 2016-os lassú kezdés ellenére a munkaerő-piac, a pénzügyi mutatók, és lakhatási engedélyek, mind egy mérsékelt növekedési trend folytatását mutatják2016-ban," mondta a Conference Board üzleti ciklusok és a növekedés kutatási igazgatója Ataman Ozyildirim.

 

               

III. Piaci helyzet

 

Devizapiac

 

EUR/USD   vegyes, ahogy a piaci résztvevők várnak az új kulcs driverekre. A legújabb Fed jelentés továbbra is mérlegeli a devizapárt. A jegyzőkönyv azt mutatta, hogy a legtöbb Fed tisztviselő támogatná a kamatláb emelést júniusban ha az amerikai gazdaság továbbra is javul. A piaci szereplők várják a G7-csúcstalálkozót, az eurózóna folyó fizetési mérleg adatok kibocsátását, és a mai usa már meglévő otthon értékesítési adatokat, ami áprilisban várhatóan 5,40 millió egységre emelkedik. Ellenállás szint– $1.1348 (maximum május 17) Támasz szint – $1.1144 (minimum március 24). 

 

 

GBP/USD   vegyes. Nagy-Britannia Európai Uniós tagság népszavazása körüli bizonytalanság lehet ma a középpontban. A piaci szereplők továbbra is az Egyesült Királyság kiskereskedelmi értékesítési adatait figyelik. A Nemzeti statisztikai hivatal szerint a kiskereskedelmi értékesítés az Egyesült Királyságban felmászott 1,3 %-ot áprilisban, meghaladva a 0,5 %-os nyereség várakozásokat. Éves alapon áprilisban az Egyesült Királyság kiskereskedelmi értékesítése 4,3 %-ot ugrott, ütve a 2,5 %-os növekedési előrejelzést. Ellenállás szint - $1.4768 (maximum május 3). Támasz szint - $1.4403 (minimum május 18).

  

 

AUD/USD  vegyes. A spekuláció, hogy a Fed növelheti a kamatlábat júniusban mérlegeli a devizapárt. Ellenállás szint - AUD0.7364 (maximum május 17). Támasz szint - AUD0.7107 (minimum március 1).

 

 

USD/JPY valamivel magasabb. A spekuláció, hogy a Fed növelheti a kamatlábat júniusban támogatja a devizapárt. A Bank of Japan (BoJ) kormányzó Haruhiko Kuroda észrevételei is a középpontban voltak. Azt mondta csütörtökön, hogy a jegybank kész volt, hogy további ösztönző intézkedéseket tegyen ha vannak kockázatai a 2 %-os inflációs cél elérésének.  Ellenállás szint - Y111.88 (maximum április 28). Támasz szint - Y108.23 (minimum május 12).

 

 

 Részvénypiac

 

Index                     Érték                    Mérték

 

S&P                     2,040.04               -0.37%

 

NASDAQ             4,712.53               -0.56%

 

Dow                     17,435.4               -0.52%

 

Nikkei                  16,736.35             +0.54%

 

Hang Seng          19,868.68             +0.89%

 

Shanghai             2,825.94               +0.68%

 

 

Az amerikai indexek alacsonyabban zártak csütörtökön, ahogy a legújabb Fed jelentés továbbra is mérlegeli a tőzsdét. A jegyzőkönyv azt mutatta, hogy a legtöbb Fed tisztviselő támogatná a kamatláb emelést júniusban, ha az amerikai gazdaság továbbra is javul. A piaci szereplők az USA gazdasági adatokat is szemmel tartják. Az USA-ban megjelentették a munkanélküliségi adatokat csütörtökön. A május 14-I héten az USA-ban 16000-el 278,000-re csökkent az új mnukanélküliségi követelések száma. Az elemzők 275,000-et vártak.

Az ázsai indexek  magasabban zártak on a rise in oil prices.. A japán Nikkei index magasabb a gyengébb Jenre.

Az európai indexek  erősebben teljesítettek a reggeli kereskedelmi időszakban.

 

Kötvénypiac

 

Hozamok az amerikai 10 éves futamidejű államkötvényekre  1.84% (- 1 bázis pont)

Hozamok a német 10 éves futamidejű államkötvényekre  0.17% (0 bázis pont)

Hozamok az angol 10 éves futamidejű államkötvényekre  1.44% (0 bázis pont)

                                                                                                                                       

Árupiac

 

Könnyű nyersolaj (WTI) júliusi szállítási határidőre $49.14 (+0.76%). Az olaj ára magasabb az usa csökkenő kőolaj-kitermelésére és a nigériai, kanadai, venezuelai ellátási zavarokra. Apiaci szereplők várnak a Baker Hughes tornyok szám-adatai mai kiadására.

 

 

Arany    $1254.30 (-0.02%). Az arany ára kissé csökkent a spekulációra, hogy a Fed növelheti a kamatlábat júniusban.

 

 

IV. Jelentős események ma (GMT)

 

12:30     Kanada                 Kiskereskedelmi értékesítés

 

12:30     Kanada                 Kiskereskedelmi értékesítés kivéve autók

 

12:30     Kanada                 Fogyasztói árindex

 

12:30     Kanada                 Bank of Canada Fogyasztóiár-Index Alap

 

14:00     U.S.A                    Már meglévő otthonok értékesítése

 

 

Leiratkozhat ITT.         - én megtettem a mai nappal. Bye!

 

Minden publikált anyag, beleértve az adatokat , idézeteket és grafikonokat csak tájékoztató jellegűek, mint a e TeleTRADE szolgáltatása.

Ez az anyag nem jelent és nem szabad úgy értelmezni, mint döntés, sem mint befektetési tanácsadás, sem mint ajánlást pénzügyi eszköz vásárlására vagy eladására, sem ügyletkötésre, sem más jogi aktusra. A TeleTRADE forrásokból közzétett információk megbízhatónak és pontosnak tekinthetők, de nincs garancia arra, hogy ez a tény. Az itt közölt adatok, információk, vagy vélemények előzetes értesítés nélküli változtathatósága lehetséges.

A TeleTRADE elhárít minden felelősséget vagy garanciát a pontosságért , aktualitásért , megfelelőségért és teljességért, az anyagi és más veszteségért vagy kárért, beleértve korlátozás nélkül bármilyen elmaradt hasznot, mely közvetlenül vagy közvetve az ilyen anyag használatából vagy annak megbízhatóságából ered.

Múltbeli, vagy szimulált múltbeli teljesítmény nem jelzi megbízhatóan előre a jövőbeni eredményt, és az előrejelző mutatók nem megbízható útmutatók a jövőbeli teljesítményre nézve. A közzétett anyag nem jogszabályi előírások szerint készült, Célja a független pénzügyi elemzés, és nem tartozik a kereskedésre vonatkozó tiltás alatt a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztése.

PIACI FÓKUSZ

május 2016
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • 2003
 • 2002
h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Minden közzétett anyag kizárólag marketing kommunikációs eszköz, mely tájékoztató jellegű, és az ezeken alapuló bizalom vesztéséhez is vezethet. A korábbi teljesítmény nem jelzi megbízhatóan előre a jövőbeni eredményeket. Kérjük, olvassa el a teljes nyilatkozatot.