Mi a CFD

CFD - a “Contract for Difference” - egy különbözeti szerződés, amelyik sok pénzügyi eszközt tartalmaz. Leggyakrabban azokat az eszközöket tartalmazza, amelyek kereskedésre kerülnek a pénzpiacokon. Egy ilyen szerződés megkötésekor, az egyik fél vállalja, hogy átutalja a másik fél számára az eszköz jelenlegi értéke és a szerződés végi érték különbségét. Ebben az esetben a szerződés nem foglalja magába a szerződést képező eszköz tulajdonjogának átruházását.

A CFD szerződések az 1980-as években jelentek meg Angliában. Ezeket csak a részvényárak különbségére alapuló tranzakcióknál alkalmazták. Napjainkban a CFD szerződéseket majdnem az összes váltható pénzügyi eszközre alkalmazzák.

Általában nem rendelkeznek egy meghatározott lejárati dátummal és a szerződés lezárható bármelyik fél részéről, amennyiben ezzel a joggal rendelkezik. Az összes jelenelegi pénzügyi eszköz (részvények és árútőzsde) CFD kereskedés megjelenése előtt, csak nagyon gazdag emberek számára volt elérhető, mivel több száz ezer dollárra volt szükség. Napjainkban a CFD kereskedés bárki számára elérhető, bármilyen pénzügyi háttérrel, mivel a minimum összeg egy ilyen szerződés megnyitására körülbelül $2,000.

A CFD ELŐNYEI

Amikor a TeleTrade cégen keresztül CFD-vel kereskedik, akkor Ön:

  • Nyereséget szerezhet bármilyen piaci helyzetben – legyen az növekedés, vagy csökkenés az adott eszközök esetében.
  • Széles portfólióval rendelkező eszközpalettából választhat.
  • Jövedelmet szerezhet a nemzetközi tőzsdéken és árútőzsdéken kis kezdeti tőkével.
  • Lecsökkentheti a pénzügyi kockázatot a jövőbeli árváltozások ellen.
  • A részvények után osztalékban részesül (amennyiben a kereskedett eszköz részvény)*.

*A TeleTrade az “osztalék beállítási funkciót” használja. Az osztalék szabályozás egy olyan folyamat, amelynek következtében egy összeg jóváírásra kerül az ügyfél számláján abban az esetben ha az ügyfél az osztalék osztási napon rendelkezik nyitott vételi pozícióval. Ha eladási pozícióval rendelkezik az osztalék osztási napon, akkor ez az összeg levonásra kerül a számlájáról.

A TELETRADE LEHETŐSÉGET NYÚJT A KÖVETKEZŐ CFD ESZKÖZÖK KERESKEDÉSÉRE:

  • Arany;
  • Ezüst;
  • Olaj;
  • A New York Stock Exchange részvényei, ahol csak óriásvállalatok szerepelnek, mint a Bank of America, General Electric Company, Intel Corporation, Johnson and Johnson, Coca-Cola Company és McDonald's Corporation.
CFD - a 'Contract for Difference'

Szeretne többet tudni?Regisztráljon az oktatásra!

Register for Education (Training beginners)

Regisztráljon az oktatásra