A "PlayOnMac" telepítése

Az ügyfél platformja telepíthető és használható a “Mac OS” operációs rendszerrel rendelkező számítógépeken, a Wine szoftveren keresztül. A Wine egy olyan program , amelyet ingyen letölthet. Ez lehetővé teszi az olyan operációs rendszerek alkalmazását, mint az "Unix", vagy "Microsoft Windows".

A "Wine" nem egy stabil termék, azaz fennáll a lehetősége annak, hogy néhány megnyitott alkalmazás funkciója ne működjön helyesen.

A "Mac OS" telepítésekor a "PlayOnMac" program alkalmazása ajánlott.A letöltése ingyenes. "PlayOnMac" egy olyan szoftver, amely a "Wine"-ra alapszik, ez lehetővé teszi a Windows alkalmazások egyszerű telepítését a "Mac OS" rendszerben.

PlayOnMac installation

1.LÉPÉS

Fig. 1.

A "PlayOnMac" telepítéséhez nyissák meg a hivatalos oldalát és keressenek rá a "Downloads” funkcióra. Majd kattintsanak rá a következő link-re download the latest version. (Fig. 1).

2.LÉPÉS

Fig. 2.

Miután betöltődik a DMG telepítő csomag, nyissa meg a számítógépén található "Letöltések" mappából.

3. LÉPÉS

Fig. 3.

Ezt követően a képernyőn megjelenik a "PlayOnMac" felirat. Kattintson a "Go": a telepítő program elkezdi a program alkotóelemeinek a telepítését.

4. LÉPÉS

Fig. 4.

Az első program rész az XQuartz. Ez egy olytan eszköz, amelyik lehetővé teszi az X Window System rendszer használatát a "Mac OS". "X Window System"standard eszközöket és protokolokat biztosít, mint az "ОС", amelyik a felhasználó felületét építi fel az "UNIX" operációs rendszerben.

5. LÉPÉS

Fig. 5.

Ha már megvan az "XQuartz" a számítógépén, vagy fel akarja telepíteni, akkor válassza ki a megfelelő elemeket "Don't install XQuartz for the moment" vagy "I've downloaded file by myself".

A "Xquartz" telepítése több szakaszban történik: az első szakaszban el kell olvasni a “Read Me” fájlt és el kell fogadni a licensz feltételeket.

6. LÉPÉS

Fig. 6.

A "Mac OS" telepítését megelőzően, a biztonsági rendszer kéri, hogy írja be az ön számlájának a jelszavát.

7. LÉPÉS

Fig. 7.

Várja meg a telepítés befejezését. A program aktiválásához szükséges a gép újraindítása.

8. LÉPÉS

Fig. 8.

A rendszer újraindítását követően, nyissa meg a "PlayOnMac" a "Letöltések" mappában. Megint megnyílik az első ablak. Ebből az alkalomból a telepítő az “MS Windows"-hoz szükséges karaktereket telepíti.

9. LÉPÉS

Fig. 9.

Fogadja el a licensz szerződés feltételeit. Ezt követően a "PlayOnMac" készen áll a felhasználásra. Látható lesz az alap ablakban.

A "Wine" program aktualizálása

1.LÉPÉS

Fig. 10.

A “Wine” program utolsó verziójának az aktualizálására, nyissa meg a "PlayOnMac" parancsot és válassza ki a "Manage Wine Versions"-t.

2.LÉPÉS

Fig. 11.

Ezt követően megnyílik egy ablak a “Wine” program legfrisebb verziójával. Válassza ki a legújabb verziót (jelenleg 1.5.21).

3.LÉPÉS

Рис 12.

A telepítés végén, a "PlayOnMac wine versions manager" bal felén megjelenik a “Wine” program új verziója. Kiválaszthatja az ablakot, majd ezt követően telepítheti a kereskedési platformot.

A platform telepítése

1.LÉPÉS

Fig. 13.

A platform telepítéséhez, töltse le a MetaTrader-t. A letöltés után, nyissa meg a letöltött fájlt. Ez automatikusan megnyílik a "PlayOnMac" segítségével.

2.LÉPÉS

STEP 14.

Kövesse a standard platform telepítés lépéseit. Át kell menjen az összes telepítési fázison.

3.LÉPÉS

Fig. 15.

A telepítést követően a "PlayOnMac" javasolni fogja a cimkék megalkotását, amelyek a platform komponenseit alkotják, a "MetaEditor" és "MetaTester" kód szerkesztője.

4.LÉPÉS

Fig. 16.

A megfelelő cimkék létrehozását követően, elkezdheti a tevékenységet a kereskedési platformon. A megnyitáshoz kattintson kétszer a "PlayOnMac" ablakban található platform ikonra.

A kereskedés ezeken az alkazmazásokon keresztül, csakis a felhasználók saját felelősségére történik. Mielőtt elkezdi a kereskedést, kérjük nézzék át ezeknek az alkalmazásoknak a parancsait és tulajdonságait. Amennyiben nincs még kellő tapasztalata javasoljuk, hogy képességeit először egy demó számlán tesztelje.